Kuntorastien ratamestariohje

Vastuullinen ratamestari
Ratamestareista ensin mainittu on vastuullinen. Jos ajankohta ei sovi, voitte vaihtaa vuoroja keskenänne. Ilmoittakaa tästä silloin Ollille netin päivitystä varten.

Kartat
Ratasuunnittelua varten ratamestarin tulee pyytää Juhalta tai Panulta (juhagrekula(at)gmail.com ja panu.peisa(at)gmail.com) puhtaat kartat noin 2-3 viikkoa ennen harjoitusten pitoa. Kun radat on suunniteltu, ne tulee toimittaa viimeistään harjoituksia edeltävän viikon perjantaina samaisille karttavastaaville ratapainatusta varten.

Mikäli ratasuunnitteluun tarvitsee karttoja jo aiemmin, myös niitä voi tiedustella. Kartan ajantasaistushavainnot tulee merkata ratatyön yhteydessä yhteen karttaan ja toimittaa tämä tiedoksi karttavastaaville.

Kuntorastimateriaali
Kisamateriaali on Panulla (0407276394) väliaikaisessa varastossa ja materiaali tulee toimittaa viipymättä harjoitusten jälkeen joko järjestysvuorossa seuraavana olevalle tai mikäli tämä ei onnistu niin Panulle

Radat

A: 6-7 km (suunnistuksellisesti vaativin), B: 4-5 km (kokeneille suunnistajille) B lyhyt: 3 km (lyhennetty versio A/B-radoista, kokeneille suunnistajille) C: 3 km , todella helppo. Pyritään suunnittelemaan siten, että myös aloitteleva suunnistaja pystyy radan kiertämään vaikeuksitta. Rastiväleillä selkeät johdattelevat kohteet (polut, ojat, aukot jne) ja rastipisteiden takana pysäyttävä kohde. D: Todella helppo, rastivälit polkuja pitkin ja rastipisteet polun välittömässä läheisyydessä

Lehti-ilmoitus
Lehti-ilmoitus harjoituksista tulee lähettää seuratoimintapalstoille osoitteeseen lukijailmoitukset@raahenseutu.fi viimeistään edellisen viikon torstaina klo 16, jolloin ilmoitus ehtii lauantain Raahelaiseen. Lähettäessäsi sähköpostia laita vastaanottajaksi myös Olli, tällöin Olli saa mahdolliset lisätiedot nettiä varten. Muista lähettää myös tieto kisapaikasta nettiin tulevia ohjeita varten.

Karttalinkin teko
Nettiä varten tulee kuntorastipaikasta tehdä karttalinkki Karttapaikkaan. Tässä ohjeet linkin tekemiseksi:
1. Mene Karttapaikkaan osoitteeseen https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka.
2. Etsi kartalta valitsemanne kisakeskuksen paikka zoomaamalla ja liikkumalla kartalla.
3. Napsauta Lisää oma merkintä kartalle -painiketta sivun vasemmassa yläkulmassa (pisaramainen kuva).
4. Osoita hiirellä haluamasi sijainti
5. Lisää avautuvassa ikkunassa paikalle nimi (esim. Mäntykankaan kuntorastit 5.3.2017) ja paina Hyväksy-nappulaa.
6. Valitse avautuvasta uudesta ikkunasta Jaa karttalinkki ja kopioi avautuva linkki leikepöydälle.
7. Lähetä kopioimasi linkki Ollille.

Ohjeet kuvina

Tulokset
Kilpailun datatiedosto (.json) tulee toimittaa viipymättä (jo harjoitusiltana) sähköpostilla Ollille ja hän toimittaa tulokset paikallislehtiin. Harjoitusten tulospalvelussa käytetään Reippaan omaa tietokonetta ja siitä löytyvää tulospalveluohjelmaa. Tarkemmat ohjeet tulospalveluun löytyvät täältä.

Maksujen tilitys
Harjoitusten jälkeen tulee kassa tilittää suunnistusjaoston tilille IBAN: FI91 5381 0340 0140 99, BIC: OKOYFIHH. Smartum-setelit toimitetaan Sirpalle.

Tarpeellisia yhteystietoja
pj. Janne Aarnio 050 3631544, janne.aarnio(at)gmail.com
Olli Mäkinen 040 514 3477, olli.makinen(at)saloistenreipas.fi
Juha Grekula 0400 828 032, juhagrekula(at)gmail.com
Panu Peisa 040 727 6394, panu.peisa(at)gmail.com
Sirpa Lindberg 0401730883, lindberg.sirpa(at)gmail.com

Sähköpostia suunnistusjaostolle mistä vain suunnistusasiasta voi lähettää osoitteeseen suunnistusjaosto(at)saloistenreipas.fi