Kansallinen keskimatka 21.5.2022

Saloisten Reipas järjestää Pyhäjoella suunnistuksen kansallisen keskimatkan kilpailun. Erinomaiseen kilpailumaastoon on kartoitettu uusi kartta.

Online-tulokset ja lähtölistat

Kilpailukutsun löydät tästä linkistä. Kilpailukutsu

Kilpailu ohjeeseen löytyy linkki tästä. Kilpailuohje

Alla kuvia maastosta, muutama karttanäyte, sekä ratamestarin lausunto ja kilpailun johtajan tervehdys.

Ratamestarin lausunto

Saloisten Reippaan kansalliset suunnistetaan Pyhäjoen Hiihtomajan maastossa, jossa viimeksi on kilpailtuvuonna 2009 Kalevan Rastiviestin ja PSM- kisojen muodossa. Kuntorastejakaan alueella ei ole pidetty neljään vuoteen. Vuosien 2021 ja 2022 aikana vanha kartta uusittiin hyödyntäen maanmittauslaitoksen avoimia aineistoja ja GPS-paikannusta. Uusinta kartoituksen jälkeen tämä erinomainen maasto mahdollistaa taas suunnistustapahtumien järjestämisen.

Suunnistajalle maasto tarjoaa tarkkuutta vaativia pienipiirteisiä avokallioalueita sekä pohjaltaan hyväkulkuista vanhaa metsikköä. Suota ja harvennettuja metsäalueita löytyy myös, mutta niiden käyttöä on ratasuunnittelulla pyritty välttämään. Kilpailukeskuksen lähistöllä suunnistusta helpottaa kuntopolku ja frisbeegolfin väyläverkosto. Metsäisillä alueilla kartassa olevat pistekumpareet ovat maastottuneita / sammalpeitteisiä kiviä tai muurahaispesiä. Avokallioalueilla pistekumpareet voivat olla myös kallioisia kumpareita.

Lunta maastossa ei enää ole, vettä paikoitellen. Suot vielä pohjaltaan aika kovia. Avokallioalueilla jäkäläpinnat hieman liukkaita.

Radat tarjoavat tiukkoja rastinotto välejä, tarkkuutta vaativia rastipisteitä sekä muutaman reitin valintaa vaativan välinkin. Rasteja on maastossa paljon ja lähekkäin, joten koodin tarkistus kannattaa.

Kilpailukeskuksena toimiva hiihtokeskus tarjoaa hyvät puitteet myös sateen sattuessa. Nautinnollista suunnistusta ja onnea matkaan.

- Ratamestari

Kilpailun johtajan tervehdys

Hyvä Suunnistusväki


Voin ilolla toivottaa
Teidät tervetulleeksi Saloisten Reippaan järjestämään Keskimatkan kilpailuun
Pyhäjoen Hiihtomajalle, Rautiperälle. On vierähtänyt pari kilpailukautta erilaisissa pienemmissä ja erikoisemmissa järjestely ratkaisuissa, mutta nyt
vihdoin pääsemme kilpailemaan normaalisti.


Karttapohjan Maanomistajille ja Pyhäjoen Kunnalle haluan ilmaista kiitoksen, suunnistuksen kilpailutoiminnan mahdollistamisesta.
Kilpailut järjestetään nyt täysin uudelleen piirretyllä kartalla, vanhasta kartasta tutulla maastopohjalla. Seuran kartoittajat ja kilpailuiden taustahenkilöt
ovat tehneet hienon työn. Kilpailun jälkeen tämä uudistettu kartta tulee tukemaan mm Koulun liikunnanopetusta.


Tänään Te Suunnistajat pääsette kilpailemaan ja nauttimaan tässä
pienipiirteisessä, polkujen rikkomassa kalliopohjaisessa maastossa. Rautiperän
maasto suo suunnistajalle myös soistuvaa sekä hienoa vanhaa kuusikkoa. Ratamestarimme
on hienosti onnistunut hyödyntämään maaston suomia kohteita teille suunnistajille
mielekkäästi. Toivotan tarkkuutta kartanlukuun ja vauhtia nastareihin.

Kilpailun jälkeen onkin sitten hyvä piipahtaa kylän
keskustassa, vaikkapa paikallisessa ravintolassa tankkaamassa energiavarastoja
kotimatkalle.

Kilpailunjohtaja

Juha Grekula, Saloisten Reipas ry

Maasto on polkujen rikkomaa pienipiirteistä avokallio maastoa.