Raahe Trail Runille uusi 31km matka

Share |
03.01.2018

Vuodesta 2015 lähtien järjestetty polkujuoksutapahtuma Raahe Trail Run uudistuu kesällä 2018. Nykyisten matkojen (5 km, 10 km, 21 km) rinnalle tulee uusi, 31 kilometrin pituinen matka.

 

-       Osallistujapalautteissa on toivottu pitempää matkaa ja nyt sellainen saadaan tarjolle. Uusi reitti vie juoksijat upeille poluille 8-tien eteläpuolelle lentokentän ja Palokankaan maisemiin, kertoo tapahtuman puuhamies Marko Krapu.

 

31 kilometrin matka noudattelee aluksi nykyistä 21 kilometrin reittiä Mäntykankaan levähdysalueelle saakka noin 14,5 kilometriin, missä 31 km erkanee puolimaratonista. Vilkkaasti liikennöityä 8-tietä ei ylitetä vaan juoksijat ohjataan sen ali Olkijoen päälle rakennettavan väliaikaisen sillan avulla.

 

-       Saloisten Reipas on käyttänyt vastaavaa ylitystapaa suunnistuskisoissaan ja he osaavat homman. Näin varmistamme turvallisen kulun 8-tien eteläpuolelle.

 

8-tien alituksen jälkeen juoksijat seuraavat Olkijokea aina metsästysmajalle saakka, missä reitti yhtyy nykyiseen Riutan luontopolkuun. Reitti poikkeaa Riutanjärvellä ennen paluuta takaisin Mäntykankaan levähdyspaikalle, jossa se jälleen liittyy 21 kilometrin reittiin.

 

-       8-tien eteläpuolella käyvän reitin pituus on tasan 10 kilometriä. Se koostuu pääosin poluista ja muutamassa kohdassa metsäautoteistä. Reitti on nopea lukuunottamatta Riutanjärvelle johtavaa polkua, joka vaatii juoksijalta tarkkaavaisuutta ja kykyä rytminvaihdokseen, Krapu kertoo.

 

Uusi reitti kulkee pääosin Raahen kaupungin omistamilla mailla. Reitille osuu myös useita yksittäisiä maanomistajia.

 

-       Iso kiitos sekä kaupungille että kaikille maanomistajille positiivisesta suhtautumisesta. Lupia hakiessani tuli tunne, että luontoliikuntaa arvostetaan tällä seudulla, Krapu kiittelee.

 

Raahe mukana jälleenvPohjanmaan Polkujuoksu Cupissa

 

Raahe on jälleen osa Pohjanmaan Polkujuoksu Cupia yhdessä Kalajoen, Sievin, Haapajärven, Haapaveden ja Ylivieskan kanssa. Raahe Trail Runin uusi 31 kilometrin reitti on samalla cupin matka.

 

-       Cupissa aikuisten matkat ovat kaikilla paikkakunnilla olleet 15-22 kilometrin pituisia ja ne suosivat tietynlaisia juoksijoita. 31 kilometrin matkalla vaaditaan jo enemmän kestävyysominaisuuksia, sillä rasituksena matka vastaa tiellä juostua maratonia.

 

Krapun mielestä 31 kilometrin matka sopii erinomaisesti niille, joiden tavoitteena on polkujuoksumaraton. Pitkällä matkalla korostuvat neste- ja energiatankkaus sekä tasaisen vauhdin ylläpitäminen, ja näitä kannattaa testata etukäteen pitkillä lenkeillä. Raahe Trail Runin 31 km on profiililtaan helppo, sillä nousumetrejä kertyy vain noin 130.

 

Viime vuoden tapaan cupin loppupisteisiin lasketaan neljän parhaan osakilpailun tulos. Cupin päätöskilpailussa Ylivieskassa pisteissä on korotuskerroin 1,25. Näin halutaan varmistaa, että jännitys cupin voitosta säilyisi loppuun saakka.

 

Ilmoittautuminen cupiin ja yksittäisiin osakilpailuun alkaa lähiaikoina cupin verkkosivuilla osoitteessa pohjanmaanpolkujuoksucup.fi 

16.09.2018Miska Kuusikolle SM-hopeaa
26.08.2018Mitalijuhlat jatkuivat Oulussa
25.08.2018Hippo-kilpailuiden tulokset
25.08.2018Ampumajuoksijoiden mitalivauhti jatkuu
25.08.2018SM-kultaa ampumajuoksijoille
17.08.2018Suunnistustarvikemyyjä paikalla viikonlopun kisoissa
16.08.2018Hiihtokoulu alkaa
16.08.2018Seura-asujen tilaaminen
13.08.2018Tämän viikon kuntorastit lauantaina ja sunnuntaina!
11.07.2018Juhani Mäkiselle MM-kultaa

Siirry arkistoon »