Raahe Trail Run kilpailuohjeet

Aikataulu

08:30 Kilpailutoimisto aukeaa
10:00 31km lähtö
10:15 21km lähtö
10:30 10km lähtö
10:45 5km lähtö
10:50 Junnutonnin lähtö
15:00 Maali sulkeutuu

palkintojenjaot 5km ja 10km n. kello 12:30, 21km ja 31km, n. klo 13.30


1) Saapuminen kisapaikalle ja pysäköiminen

Kisatoimisto sijaitsee Harakkamäen koulun ns. uudessa piharakennuksessa osoitteessa Harakkamäentie 14, 92140 Pattijoki.

Oulun tai Kokkolan suunnasta tulevat: Käänny valtatie 8:lta Pattijoentielle ja 300 metrin jälkeen oikealle Harakkamäentielle.

Pysäköinti tapahtuu Harakkamäen koulun piha-alueelle. Tarvittaessa järjestäjät osoittavat lähistöltä muitakin parkkialueita. Lähtö- ja maalialueen kohdalla (Harakkamäentie 12) oleva pienempi parkkialue on varattu järjestäjien ja median edustajien ajoneuvoille. Raahessa asuvia pyydetään saapumaan paikalle kimppakyydeillä, julkisilla kulkuvälineillä tai polkupyörällä/jalkaisin.

2) Kilpailumateriaalin nouto

Kisatoimisto on avoinna pe 28.6. klo 16-19 sekä la 29.6. klo 8.30 alkaen. Nouda materiaalisi viimeistään 30 minuuttia ennen lähtöä.


Kisamateriaaliin sisältyy numerolappu ja hakaneulat sekä mahdollisesti yhteistyökumppaneiden materiaalia. Reitti on merkitty selvästi maastoon, mutta mikäli haluat kartan mukaasi, sinun täytyy tulostaa se itse.

Numerolappu on kiinnitettävä rintaan tai reiteen niin, että se on helposti luettavissa.

3) Kilpailuvarusteet

Pakolliset varusteet:

- kaikki sarjat: muki, juomapisteillä ei ole tarjolla mukeja.

- 31 km: matkapuhelin vesitiiviisti pakattuna. Tallenna puhelimeesi kilpailunjohtajan numero: 040-5143477. Huolehdi, että olet ilmoittautuessasi antanut mukanasi olevan matkapuhelimen numeron järjestäjille.

Suositeltavat varusteet:

- Juomapullo tai -reppu. Reitin varrella olevista juomapisteistä saa juomaa vain omiin astioihin. Juomapisteillä on kauhoja.
- Lisäenergiaa. Geeliä, rusinoita, suolaa yms. Polkujuoksu vie ajallisesti kauemmin kuin vastaava matka maantiellä.
- Matkapuhelin, johon on talletettu kilpailunjohtajan puhelinnumero: 040-5143477.
- Maastoon sopivat juoksukengät. Reitillä on paljon juurakkoa, kiviä ja kosteita paikkoja, joissa polkujuoksuun tarkoitetut kengät ovat tavallisia juoksulenkkareita paremmat ja pitävämmät.
- Ensiside mahdollisten nyrjähdysten varalle.

4) Kisatoimiston palvelut

- Pukeutumistilat löytyvät Harakkamäen koulun päärakennuksesta. Siellä on myös mahdollisuus peseytymiseen kisan jälkeen. Kisatoimistossa on puolenkymmentä wc:tä juoksijoiden käytössä.
- Varustesäilytys on kisatoimistossa (huom! ei päärakennuksessa). Merkitse varusteesi jo etukäteen omalla kilpailunumerollasi. Suositeltavaa on pakata varusteet reppuun tai kassiin.
- Kisan jälkeen likaantuneet jalkineet voi pestä rakennuksen ulkoseinässä olevan vesipisteen luona.

5) Toiminta kisan aikana

Reitit on merkitty maastoon selvästi joko puihin maalilla tai erillisin kyltein. Järjestäjä on lisännyt joihinkin kohtiin omia merkintöjään helpottamaan reitillä pysymistä. Teiden ylityksissä on aina toimitsija ohjaamassa liikennettä. Reittikartta ja värikoodit ovat luettavissa reittisivulta.

Reittimerkintä

Kaikki kisamatkat kulkevat aluksi samaa reittiä. 5 km:n reitti erkanee vajaan kahden kilometrin kohdalla ja tekee U:n muotoisen lenkin ennen paluuta maaliin. 10 km:n reitti erkanee puolimaratonista 5 km:n kohdalla, jossa on myös juomapiste.

21 km:n reitillä on kolme juomapistettä (8 km, 14 km ja 17 km), joista viimeinen on myös 10 km:lle osallistuvien käytössä (tällöin kympillä on juostu 6 km). 5 km:n matkalla ei ole erillistä juomapistettä. Reitin varrella olevista juomapisteistä saa lähtökohtaisesti juomaa vain omiin astioihin. Juomapisteillä on kauhoja/kannuja veden annosteluun.

31 km:n reitti noudattelee 21 km:n reittiä n. 14,3 km:n kohdalle, jonka jälkeen se tekee 10 km:n lisälenkin valtatie 8:n eteläpuolella. Lisälenkillä on yksi juomapiste, noin 20 km:n kohdalla sijaitsevan Pattijoen metsästysseuran majan luona. Palattaessa takaisin 8-tien pohjoispuolelle juoksijoilla on käytössään 14,3 km:n kohdalla olevan juomapisteen palvelut. 31 km:llä on siis kaikkiaan viisi juomapistettä (8, 14, 20, 24, 27) käytössä.

Katso reittikartta täältä.

Mikäli et ole miehitetyn juomapisteen lähellä etkä pysty jatkamaan kilpailua, pyydä muilta kilpailijoilta apua ja ilmoita tilanteestasi joko seuraavalle reittitoimitsijalle tai kilpailunjohtajalle numeroon 040-5143477. Hätätilanteissa ota aina yhteyttä yleiseen hätänumeroon 112.

Polkujuoksun hyviin tapoihin kuuluu kysyä kanssakilpailijan vointia, jos arvelet hänellä olevan huolia. Tyypillisimpiä vaivoja ovat hiertymät, rakot, nyrjähdykset tai energian/suolan loppumisen seurauksena tuleva väsymys. Mikäli joudut jostain syystä keskeyttämään, ilmoita siitä aina maalissa tai kisatoimistossa, näin vältytään turhilta etsinnöiltä.

Niin ikään polkujuoksun "etikettiin" kuuluu roskaamattomuus: kannathan siis kaikki roskasi (esim. tyhjät energiageelipakkaukset) maaliin asti tai jätät ne juomapisteillä oleviin roskapusseihin. Tapahtumasta ei saa aiheutua vahinkoa alueen kasvillisuudelle, maastolle tai eläimistölle. Tahallinen roskaaminen johtaa aina kilpailijan suorituksen hylkäämiseen.

Maali sulkeutuu kaikkien sarjojen osalta klo 15.00.

6) Yleisiä ohjeita

Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän osalta. Osallistujat vastaavat omasta vakuutusturvastaan. Reitillä on kiviä, juurakoita ja kalliota, jotka voivat paikoin olla liukkaita. Säästä johtuen polut voivat paikoin olla myös pehmeitä. Sovita siis vauhtisi kuntosi, polkujuoksukokemuksesi ja sääolosuhteiden mukaan. Pisimmille matkoille (21 ja 31 km) osallistujia kehotetaan varaamaan mukaan suolaa ja lisäenergiaa.

Sairaustapauksen sattuessa osallistumismaksua ei palauteta, mutta osallistumisoikeus on mahdollista siirtää lääkärintodistuksella seuraavaan vuoteen. Osallistumisoikeuden voi myös siirtää toiselle juoksijalle. Tällöin on huolehdittava siitä, että tieto siirrosta päivittyy myös järjestäjän tietoihin.

Mikäli tarvitset majoitusta, Raahen kaupungin verkkosivuille on koottu kattava lista: http://raahe.fi/matkailu/majoitus.

Tulokset julkaistaan netissä lähes reaaliaikaisesti. Tulokset ovat nähtävillä myös maalialueella.

Järjestäjä ottaa kisan aikana valokuvia osallistujista. Valokuvat saadaan jakoon parin päivän kuluessa tapahtumasta. Osallistujat voivat käyttää kuvia sosiaalisessa mediassa kuvaajan nimi mainiten. Muusta käytöstä on sovittava suoraan kuvaajan kanssa. Omat kuvat ja kommentit voi merkitä sosiaalisessa mediassa #raahetrailrun ja #ppcup

7) Palkintojen jako

31, 21 ja 10km matkoilla palkitaan 3 nopeinta miestä ja naista.
5km matkalla palkitaan 6 nopeinta tyttöä ja poikaa (2004 ja myöhemmin syntyneet ja nopein mies ja nainen.
Junnutonnilla palkitaan kaikki maaliin tullessa.
Hupisarjassa maaliviivan ylitys on jo palkinto itsessään.

8) Ohjeita yleisölle

Yleisön kannalta parhaita paikkoja tapahtuman seuraamiseen ovat:

- Lähtö- ja maalialue (huom! parkkipaikat on tarkoitettu ensi sijaisesti kilpailijoiden autoille)

- 8-tien varressa oleva levähdysalue, Moottoriradantien alkupäässä. Samassa paikassa on myös puolimaratonin viimeinen juomapiste. (huom! parkkipaikkoja on levähdysalueella rajoitetusti)

- Pattijoen metsästysseuran maja Palokankaalla.

- Kilpailua voi seurata myös muualla reitin varressa, mutta tällöin on huolehdittava siitä että mahdolliset ajoneuvot eivät haittaa tapahtumaa tai muuta liikennettä.

- Avotulen teko Hummastinvaaran alueella on ehdottomasti kielletty.

- Vältä autolla liikkumista Hummastinvaaran alueella. Muutamissa tienylityspaikoissa on toimitsija ohjaamassa liikennettä.